Nieuw appartementencomplex aan de Sportlaan in Schagen

Fotograaf: Pierre Mettes
Ondertekening namens onze gemeente door wethouder Jelle Beemsterboer en namens NW360 Vastgoedontwikkeling door Wil Huiberts en Niels van Doorn. (v.l.n.r. Niels van Doorn, Wil Huiberts en wethouder Jelle Beemsterboer)

De eerste formele stappen zijn nu ook gezet voor de bouw van 31 appartementen op de voormalige locatie van G&P accountants en Adviseurs op de hoek van het Noord en de Sportlaan in Schagen. Als alles soepel verloopt, zal er dit jaar nog gestart kunnen worden met de bouw.

Woensdag werd de anterieure overeenkomst ondertekend die dit project met de naam ’Noorderpoort’ verder op gang zal helpen. Dit werd gedaan door wethouder Jelle Beemsterboer en door Wil Huiberts en Niels van Doorn van NW360 Vastgoedontwikkeling B.V.

Op Noord 164 in Schagen staat nu een voormalig kantoor van G&P accountants en Adviseurs. G&P accountants en Adviseurs is inmiddels verhuisd. Dat betekent dat er ruimte beschikbaar komt om op deze locatie een appartementencomplex te bouwen. “Door op deze locatie medewerking te verlenen aan de bouw van een appartementencomplex van meerdere verdiepingen, sluiten we goed aan bij de ontwikkelingen die de laatste jaren aan de Sportlaan plaatsvinden,” licht wethouder Jelle Beemsterboer toe. “En misschien nog wel belangrijker, creëren we meer woningen voor onze inwoners op een mooie locatie, vlakbij alle voorzieningen.”

Wil Huiberts: “We zijn erg blij met de samenwerking met de gemeente Schagen en kijken uit naar de realisatie en oplevering van de appartementen. Dankzij de architectuur van Geo Architecten en het inrichtingsplan van landschapsarchitect Joost Vos wordt dit een prachtige plek om te wonen.’’

Een impressie van Noorderpoort, het plan voor 31 huurappartementen. Impressie Geo Architecten.

Uitvoering

De bestemmingswijziging is in procedure gebracht. “Als de voorbereidingen een beetje soepel verlopen verwachten wij nog dit jaar fysiek te kunnen starten”, aldus Wil Huiberts.

Vorige
Vorige

Eerste paal project August & Ally is een feit!

Volgende
Volgende

Plan De Nieuwe Linden in verkoop