Indiening tender Sperwerstraat Alkmaar

spe_4b-scaled.jpg

De gemeente Alkmaar schreef een prijsvraag uit voor een bouwblok met 14 grondgebonden woningen in de buurt De Horn. In samenwerking met Jan Bochmann Architecten heeft NW360 Vastgoedontwikkeling hebben wij een bijzonder ontwerp voor deze locatie uitgewerkt.

De 14 eengezinswoningen hebben een sterke onderlinge samenhang door op de begane grond in de tuinmuren een iets donkerdere gevelsteen en een horizontale profilering in het metselwerk toe te passen. Tegelijkertijd zijn de woningen middels terug liggende hemelwaterafvoeren duidelijk geaccentueerd als individuele bouwstenen in een stedelijk ensemble.

Een uitnodigende sfeer ontstaat doordat alle 14 woningen naar buiten toe zijn gericht. Dankzij de vides achter de voorgevels en de riante raampartijen zijn er mooie zichtlijnen van binnen naar buiten en omgekeerd. Daarnaast is veel aandacht besteed aan de margezone tussen openbaar en privé. De lage raamdorpel van de woningen aan de west- en oostzijde kan in de zomer worden gebruikt als zitbank. Bij de zes woningen op het zuiden zijn dubbele openslaande deuren toegepast, met in de hoekgevels grote raamopeningen. Op deze manier wordt de sociale veiligheid en de interactie met de buren gestimuleerd.

In de architectonische uitwerking zorgen de diepe raamneggen, het opengewerkte metselwerk en de blank afgelakte Accoya kozijnen voor een robuuste en stoere uitstraling. De principes van het circulair, duurzaam, natuurinclusief en rainproof bouwen zijn consequent toegepast.

Vorige
Vorige

Plan voor woningbouw gemeentehuis stap verder: grond verkocht aan ontwikkelaar

Volgende
Volgende

Nieuwe vastgoedontwikkelaar NW360 wil iets achterlaten voor volgende generaties