Nieuwe vastgoedontwikkelaar NW360 wil iets achterlaten voor volgende generaties

’Iets in een weiland bouwen is makkelijk, het gaat juist om creatief te zijn in de binnenstad’.

January 14, 2021

Nog maar net uit de startblokken en NoordWest360 Vastgoedontwikkeling heeft het druk. ,,Er is een enorme vraag naar woningen en er zit ontzettend veel in de pijplijn. Maar over het meeste kunnen we nog niets zeggen.’’

De twee mannen achter NW360 zijn Wil Huiberts uit Anna Paulowna en Niels van Doorn uit Zwaag. Op 1 januari hebben ze hun bedrijf vanuit huis gestart. ,,Eerst maar wat verdienen’’, zegt Huiberts nuchter.

Wat doen ze nou eigenlijk? Wat behelst het werk van een vastgoedontwikkelaar? Huiberts gebruikt het voorbeeld van een gebouw dat leeg komt te staan. Zoals bijvoorbeeld een bedrijfspand of school. ,,De eigenaar, denk aan bijvoorbeeld aan een gemeente, biedt zo’n pand aan op de markt. De winnaars van de biedingen kan daar vervolgens invulling aan geven.’’

Traject

Wat volgt, is wat het werk voor de vastgoedontwikkelaar zo interessant maakt. ,,We hebben het over een uitgebreid en divers traject’’, aldus Niels van Doorn. ,,We hebben het over de uitwerking van de plannen met daarin het overleg met de architect. Daarnaast is het wijs om goed contact met de buurt te houden en hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Maar dat geldt ook voor andere stakeholders zoals de politiek. Het is belangrijk je te realiseren wanneer iemand geïnformeerd moet worden en dat dat bovendien zorgvuldig gebeurt. In het vervolg komen dan zaken als de omgevingsvergunning en de verkoop aan de orde.’’

Ze leerden de kneepjes van het vak in de praktijk. Huiberts en Van Doorn waren zelfs directe collega’s. Opgeteld goed voor meer dan vijftig jaar ervaring.

Golden Circle

De naam NW360 laat zich eenvoudig verklaren, want het duidt op het werkgebied van Huiberts en Van Doorn, zeg maar rond en boven Amsterdam. Het is puur toeval dat het de eerste letters zijn van hun voornamen. Het logo verwijst naar de Golden Circle van Simon Sinek, een filosofie om een bedrijf succesvoller te maken.

,,Wij willen graag iets achterlaten voor volgende generaties’’, zegt Van Doorn. ,,Ik zie dat als een voorrecht.’’ Huiberts voegt toe: ,,Het is gemakkelijk om iets in een weiland te bouwen, maar het gaat er juist om binnenstedelijk creatief bezig te zijn.’’

Appartementen

NW360 houdt zich momenteel vooral bezig met projecten op wat bescheiden schaal. Huiberts heeft het over plannen met tien tot tachtig woningen, vaak in de vorm van appartementen. ,,Als je daaraan denkt dan is de eerste doelgroep senioren. Maar er is ook veel interesse bij jongeren voor appartementen.’’

’Intensivering van bebouwing’. Zo omschrijft hij het. ,,Appartementen die prettig rondom de winkels zijn gesitueerd. Dat de afstand te belopen is, zodat de bewoners niet afhankelijk zijn van de auto.’’

NW360 werd in juni vorig jaar opgetuigd, vanaf september denderde de sneltrein verder. Midden in coronatijd zag het bedrijf het levenslicht. ,,De coronaperiode is voor de een makkelijker te overzien dan voor de ander, de coronatijd stopt een keer’’, stelt Huiberts. ,,Ons werk is geen korte termijn. Ik geef het voorbeeld van een appartementencomplex in Bergen waar ik bij betrokken was. In 2004 was dat gereed en het laatste appartement werd in 2016 verkocht. Het is niet de norm, maar het gebeurt.’’

Rente

De bouw is volgens Huiberts en Van Doorn altijd doorgegaan gedurende coronatijd. Mede dankzij de rentestand. ,,Die is uniek laag.’’

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210114_20262601?utm_source=www.linkedin.com&utm_medium=referral&utm_content=/